به گزارش نماینده به نقل از (ایسنا)، طبق آمارهای ارائه شده از سوی مراجع رسمی کشور که البته در نحوه محاسبه آنها تفاوتهای مختلفی وجود دارد در سال قریب به ۷۰۰ میلیون نفر سفر ثبت می شوند که درصد قابل توجهی از آن به مسافرتهای جادهای اختصاص دارد.
هر چند دولت تلاش کرده با برنامه ریزیهای گسترده فرهنگ مسافرتهای ریلی را بالا برده و استفاده از قطار را در بین ایرانیان افزایش دهد اما همچنان این وسیله حمل ونقل درصد پایینی را به خود اختصاص داده و وضعیت ناوگان هواپیمایی چیزی شبیه به آن است.
طبق آمار سازمان هواپیمایی کشوری در سال گذشته بیش از ۲۵ میلیون نفر سفر در پروازهای ایران به ثبت رسیده است از این تعداد که بیش از نیمی از آن سهم فرودگاه مهرآباد بوده تعداد قابل توجهی به چند مقصد اصلی اختصاص یافته و دیگر مسیرها سهم قابل توجهی در این عرصه نداشته است.
در بین مسافران هواپیما اما آمارها عجیب تر است با توجه به این که در تعداد قابل توجهی از مسیرهای هواپیمایی در ایران ظرفیت هواپیما در روزهای عادی سفر پر نشده و این مساله در حالت عادی برای شرکتهای هواپیمایی صرفه اقتصادی لازم را از بین می برد برخی از نهادهای دولتی منطقهای مجبورند جور مردم را بکشند.
طبق آمارهای ارائه شده از سوی منابع رسمی برخی استانداریها و فرمانداریها برای جلوگیری از قطع شدن برنامههای پروازی مربوط به منطقه شان اقدام به خرید دائمی و همیشگی بلیتهای ایرلاینهای هواپیمایی می کنند.
بلیتهایی که در بسیاری از مواقع ظرفیت مسافرانش پر نشده و بخش عمدهای از هواپیما را با ظرفیتی خالی به سمت مقصد روانه می کند.
این آمارها حاکی از این است که نزدیک به ۷۰ درصد از پروازهای درونی کشور به این روال پر می شوند و این شاید اصلی ترین دلیل آن باشد که وقتی قیمت بلیت هواپیما تغییرات ناگهانی داشته و افزایشی چشمگیر پیدا می کند در جامعه با واکنش چندانی روبرو نمی شود زیرا عملا بخش عمدهای از این پروازها از طریق دولت و به شکل ماموریت ارائه شده و کمتر فروش فردی دارد.
در کنار آن نزدیک به ۲۰ درصد از ظرفیت پروازها نیز مربوط به تاجران، بازرگانان و افراد کثیرالسفر می شود که با توجه به وضعیت و شرایط مالیشان و البته نوع شغلی دارند تعداد زیادی از مسافرتهای هوایی را درهفته و ماه تجربه می کنند.
به این ترتیب تنها ۱۰ درصد از ظرفیت پروازهای ایران به مسافران عادی و افرادی اختصاص پیدا می کند که به شکل روتین پرواز نکرده و تنها به هواپیما به شکل یک انتخاب مسافرتی نگاه می کنند.
این مساله نشان دهنده آن است که اگر بنا باشد صنعت هواپیمایی ایران رشد کرده و در میان قدرتهای موجود منطقهای نقشی بسزا ایفا کند قطعا نیاز به تغییر در فرهنگ مسافرتی مردم وجود داشته و باید جای هواپیما نیز در کنار قطار در برنامههای توسعهای دولت باز شود.
نظر شما